مسئولیت‌های اجتماعی

“گروه فولادیار کوروش بر اساس استراتژی‌های تدوین شده کسب و کار خود و اهداف استراتژیک سازمان، برنامه‌های خود را به گونه‌ای تنظیم کرده است که در این بخش بتواند به عنوان بخشی از جامعه فعالیت داشته و سهم خود را در قبال جامعه در حوزه‌های مروبط به مسئولیت اجتماعی که در سه بخش اصلی سامل موارد زیر است را عملی نماید. اهداف گروه فولادیار کوروش در حوزه مسئولیت اجتماعی به شرح زیر می‌باشد:

  1. حمایت از مدارس جهت فراهم آوردن امکانات آموزشی برای دانش آموزان
  2. توجه به محیط زیست و توسعه آن
  3. توسعه فرهنگ کتاب خوانی در جامعه
  4. توجه به ذینفعان
عملکرد اقتصادی:

o رعایت حقوق سهامداران
o دستورالعمل‌های مبارزه با رشوه و فساد
o توانمندسازی تامین کنندگان و پیمانکاران
o رعایت حقوق مشتریان و مصرف‌کنندگان
o افزایش آگاهی مشتریان
o تبلیغات مسئولانه
o و...

عملکرد محیط زیست:

o توسعه پایدار
o کاهش الودگی و مدیریت ضایعات
o صرفه‌جویی در انرژی
o مدیریت خرید سبز
o استفاده از فناوری‌های نو
o ارزش‌یابی عملکرد محیط زیستی

عملکرد اجتماعی:

o رعایت ایمنی و سلامت فیزیکی و روانی کارکنان
o آموزش و توانمندسازی کارکنان در حوزه‌های اجتماعی و زیست محیطی
o مشارکت با نهاد‌های اجتماعی
o کمک‌های خیریه
o استفاده از بستر فرهنگی و ورزشی برای توسعه بازار

مسئولیت‌پذیری اجتماعی Corporate Social Responsibility (CSR) یک سازمان به این معناست که یک سازمان علاوه‌ بر فعالیت اقتصادی در قبال تاثیرات آن بر جامعه، ذینفعان و محیط زیست به طور شفاف و اخلاقی باشد.

مسئولیت اجتماعی سازمان‌ها، مفهومی است که در چند دهه اخیر، توجهات جهانی بسیاری را به خود جلب کرده و دوره جدیدی را در اقتصاد سازمان ها به وجود آورده است.

در حالی که دولت‌ها به طور سنتی، به تنهایی مسئولیت بهبود شرایط زندگی مردم را برعهده دارند، نیاز جوامع بیش از توانایی و قابلیت دولت‌ها برای برآوردن آن‌هاست. در این راستا، نگاه‌ها در حال تغییر جهت از دولت‌ها به نقش فعالیت‌های اقتصادی افراد و شرکت‌ها در جامعه است و روی کسب و کارها متمرکز شده است، به گونه‌ای که شرکت‌های مترقی به دنبال متمایز کردن خود از سایرین، به لحاظ میزان درگیر بودن و توجه به مسئولیت‌های اجتماعی، هستند.

مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها، به عنوان تعهد یک فرد یا سازمان نسبت به قالب جامعه، درک می‌شود که مردم را نیز مانند محیط فیزیکی در بر می‌گیرد زمانی که پیامدهای انجام فعالیت‌های آن‌ها، تنها خودشان را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد.

مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها، مدت زیادی است که توجه بخش آکادمیک، پژوهشگران، شرکت‌های غیردولتی و دولت را به خود جلب کرده است و به عنوان یکی از ابعاد مهم فعالیت‌های عملیاتی شرکت‌ها، درآمده است (ویلانوا، لنزو و آرناس، 2009).

افزایش جهانی شدن تجارت، بالا رفتن اهمیت استراتژیک روابط ذینفعان و رشد مدیریت تصویر شرکت، سه عامل کلیدی و محرک اصلی در افزایش اهمیت مسئولیت اجتماعی شرکت می‌باشد. (عظیم، احمد و ایسلام، 2009)

در مورد تعریف مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها، اتفاق نظر کامل وجود ندارد؛ تعریفی که از جانب DWBSC “مجمع جهانی کسب و کار برای توسعه پایدار” در سال 2001 ارائه شده است بدین نحو است: “تعهد کسب و کار و تجارت به همکاری برای توسعه پایدار اقتصادی، کار با کارگران، خانواده‌های آن‌ها، جامعه محلی و در نهایت، کل جامعه، برای آنکه بتوانند کیفیت زندگی شان را بهبود بخشند“.

ایده اصلی مجموعه‌ای از CSR، این است که شرکت‌ها متعهد به فعالیت در جهت رفع نیازهای وسیعی از ذینفعان هستند. به بیان رسمی‌تر CSR فعالیت‌های مدیریت است که نسبت به بیشینه کردن اثر مثبت عملیات شرکت بر جامعه اطمینان بخشی ایجاد می‌کند و یا عملیات به نحوی که قوانین، اخلاقیات، تجارت و انتظارات عمومی جامعه از کسب و کار، برآورده شود و یا به بیش از آن دست یافت.

اهداف گروه فولادیار کوروش در حوزه مسئولیت اجتماعی به شرح زیر می‌باشد:

  1. حمایت از مدارس جهت فراهم آوردن امکانات آموزشی برای دانش آموزان :

گروه فولادیار کوروش به عنوان عضو کوچکی از جامعه به منظور توسعه سطح دانش و آموزش کشور در بخش‌های مختلف اقدام کمک و حمایت از مدارس نموده و متناسب با در دوره‌های زمانی اقدام به کمک‌های مالی به آموزش و پرورش منطقه کهریزک نموده است.

  1. توسعه فرهنگ کتاب خوانی در جامعه:

به منظور افزایش فرهنگ کتاب‌خوانی و سرانه کتاب‌خوانی در جامعه، گروه فولادیار کوروش اقدام به تهیه و توزیع کتاب در بین کارکنان سازمان در دوره‌های مختلف نموده است تا بهانه‌ای برای کتاب‌خوانی، افزایش سطح آگاهی و دانش کارکنان به عنوان بخشی از جامعه گردد و جزء اهداف آتی این سازمان توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی تا سطح مشتریان خود خواهد بود تا سطح خود را در این بخش به عنوان مسئولیت اجتماعی-فرهنگی انجام داده باشد و یک الگو برای سایر سازمان‌ها و ترغیب کننده آن‌ها در این حوزه باشد.

  1. توجه به ذینفعان :

گروه فولادیار کوروش برای برقراری ارتباط نزدیک به همسایگان خود در منطقه صنعتی کهرزیک و توجه به نیازهای اساسی این بخش در دوره‌های مختلف به صورت داوطلبانه اقدام به ترمیم و بهبود آسفالت خیابان اصلی حوزه مربوطه نموده است.

  1. توجه به محیط زیست و توسعه آن:

اقدامات صورت گرفته توسط این گروه در راستای توسعه محیط زیست و فعالیت‌های اجتماعی مربوطه و همچنین توجه به محیط زیست به عنوان دغدغه اصلی سازمان به شرح زیر می‌باشد:

  • کاشت درخت و نهال در استان تهران در روز درخت کاری به منظور افزایش سطح فضای سبز جامعه و کاهش آلودگی هوا
  • تفکیک زباله‌ها به منظور بازیافت و تسهیل در بازگشت به چرخه طبیعت
  • تفکیک ضایعات به منظور بهینه‌سازی و استفاده مناسب از آن‌ها در راستای مدیریت چرخه سبز و صرفه‌جویی در انرژی چرخه بازیافت و استفاده از آن

تجلیل از گروه فولادیار کوروش در  حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی و اخلاق حرفه‌ای(CSR) 

  • اجلاس سراسری مسئولیت‌پذیری اجتماعی و اخلاق حرفه ای به صورت سالانه با حضور صاحبان برند و فعالان حوزه اقتصادی و تولیدکنندگان سرتاسر کشور برگزار می‌گردد که همواره گروه فولادیار کوروش در سال‌های 1399، 1400، 1401 و 1402 موفق به دریافت تندیس مسئولیت اجتماعی را دریافت نماید.
  • در این سال‌ها گروه فولادیار کوروش به عنوان یک گروه تولیدی، علاوه بر فعالیت در حوزه اقتصادی به عنوان سازمانی که توانسته در حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی و اخلاق حرفه‌‍ای موثر و فعال واقع شود، به عنوان یکی از سازمان‌های برتر مورد تجلیل قرار گرفته است.
جوایز و دستاوردهای شرکت فولادیار کوروش
مسئولیت های اجتماعی
جوایز و دستاوردهای شرکت فولادیار کوروش
arazenfrkufa