کاربرد ورق گالوانیزه چیست؟

کاربرد ورق گالوانیزه در صنعت لوله سازی

در گذشته کاربرد ورق گالوانیزه برای ساخت وسایل تزیینی و همچنین ساخت درب و پنجره برای محافظت از عوامل مخرب مانند باد و باران بود. با گذشت زمان، مزایای استفاده از ورق گالوانیزه مانند صرفه‌جویی در زمان و هزینه، مقاومت بالا، سرعت مونتاژ سریع و … باعث شد تا این آلیاژ به طور گسترده در کاربردهای متعدد مورد استفاده قرار گیرد و بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره ما باشد.

ورق گالوانیزه مقاومت و استحکام بالاتری در مقایسه با ورق‌های معمولی دارد. در واقع ورق گالوانیزه دارای یک لایه محافظ از جنس فلز روی است که به عنوان نوعی تقویت‌کننده نیز عمل کرده و استحکام فشاری و استحکام کششی فولاد را بالا می‌برد.دلایل ذکر شده باعث شده تا ورق‌های گالوانیزه، کاربردهای گسترده‌ای در صنایع مختلف داشته باشند که در این مقاله  به بررسی و توضیح مهم‌ترین آن‌ها خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: گالوانیزه کردن چیست؟

کاربرد ورق گالوانیزه در صنعت خودروسازی

کاربرد ورق گالوانیزه در صنعت خودروسازی

اگرچه تا دهه 1980 از ورق گالوانیزه فقط در تولید خودروهای لوکس استفاده می‌شد، اما امروزه استفاده از این نوع ورق در صنعت خودروسازی عادی شده است. غیر از بدنه خودرو، در ساخت دیگر قطعات فلزی خودرو نیز از ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود. فولاد گالوانیزه به دلیل مقاومت در برابر زنگ‌زدگی، یک ابزار عالی در صنعت خودروسازی است. جالب است بدانید که در تولید بدنه هواپیما و هلیکوپتر نیز از ورق گالوانیزه استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: ورق گالوانیزه چیست؟

کاربرد ورق گالوانیزه در صنعت ساختمان‌سازی

سقف عرشه فولادی فولادیار کوروش

مقاومت و دوام ورق گالوانیزه بیش از یک قرن است که باعث محبوبیت آن در صنعت ساخت و ساز شده است. زیبایی ظاهری نیز یکی دیگر از دلایل انتخاب این محصول از طرف پیمانکاران ساختمان است. ورق گالوانیزه در طرح‌های معماری مدرن، درخششی زیبا و خیره کننده دارد. علاوه بر این در تولید سایر قطعات مورد نیاز در ساختمان‌سازی مانند ساخت درب و پنجره، نرده‌های راه پله، سایبان، شیروانی و … بسیار کارآمد است.

بسیاری از ساختمان‌های تجاری، عمدتاً برای محافظت از کل ساختمان در مقابل زنگ‌زدگی و خوردگی، از پوشش گالوانیزه بر روی دیوارها و ستون‌های بیرونی استفاده می‌کنند. همچنین ظاهر ساده این ورق‌ها، به راحتی قابلیت ادغام با سازه‌های اطراف را دارد.

یکی از پر کاربرد ترین مصارف ورق‌های گالوانیزه در صنعت ساختمان در مصارف زیر می‌باشد:

  • استفاده به عنوان ورق‌های عرشه فولادی گام 75 و 65 در سقف ساختمان‌ها
  • استفاده به عنوان ورق‌های کرکره به عنوان پوشش‌های دیوار جدا‌‌کننده، حصار، سقف سوله‌ها و …
  • استفاده به عنوان فرمینگ ذوزنقه به عنوان پوشش دیوار و سقف سوله، سایبان و …

کاربرد ورق گالوانیزه در صنعت مخابرات و الکترونیک

از ورق گالوانیزه گرم می‌توان در ساخت دکل‌های برقی با تنش بالا، روی سیم‌کشی تلفن و پوشش جعبه تجهیزات استفاده کرد. استفاده از این ورق، خطر آسیب و همچنین نیاز به نگه‌داری را کاهش می‌دهد. از ورق گالوانیزه به دلیل مقاومت در برابر رطوبت و زنگ‌زدگی، در تولید قطعات و بدنه کامپیوتر و علائم بزرگراه‌ها، ابزار دقیق مانند فلومترها و رطوبت‌سنج‌ها و … نیز استفاده می‌شود.

همچنین بخوانید: ورق گرم چیست؟

کاربرد ورق گالوانیزه در صنعت لوله‌سازی

کاربرد ورق گالوانیزه در صنعت لوله سازی

در اوایل قرن بیستم، لوله‌های گالوانیزه جایگزین لوله‌های چدنی و سربی در لوله‌کشی آب سرد شدند. طول عمر لوله‌های گالوانیزه بسته به ناخالصی‌های آب منطقه، نزدیکی به شبکه‌های برق و یا ضخامت روکش روی در دیواره‌های داخلی و خارجی لوله‌ها، حدود 70 سال است. برای افزایش طول عمر، برخی از لوله‌های گالوانیزه با رزین اپوکسی پوشانده می‌شوند. رزین اپوکسی حاوی ترکیباتی از جنس نفت است که به عایق بودن، مقاومت بالا در برابر عوامل شیمیایی، حرارتی و همین‌طور چسبندگی عالی، شناخته می‌شود.

کاربرد ورق گالوانیزه در تولید لوازم خانگی

 ورق گالوانیزه در تولید لوازم خانگی مانند هود، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، سشوار و غیره نیز راه پیدا کرده است. به جرات می‌توان گفت که ورق‌های فولادی نقش اساسی در تولید لوازم خانگی داشته و به عنوان مهم‌ترین مواد اولیه در این صنعت شناخته می‌شوند. تولید ورق گالوانیزه مخصوص لوازم خانگی، به سبب ظرافت ساخت، در مقایسه با سایر ورق‌ها، از حساسیت بالاتری برخوردار است.

همان‌طور که در ابتدای متن توضیح داده شد، ورق گالوانیزه به دلیل مزایای منحصر به فرد، کاربردهای بسیار گسترده‌ای در صنایع مختلف دارد که در این مقاله به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره شد. با بررسی این کاربردها، متوجه خواهیم شد که صنعت فولاد کشور می‌تواند به طور مستقیم بر صنایع مهمی چون صنعت خودروسازی تاثیرگذار باشد و همین امر اهمیت تلاش برای پیشرفت و رونق صنعت فولادسازی را آشکار می‌کند.

گروه فولادیار کوروش با اتکا بر دانش نیروهای متخصص و ظرفیت تولید بیش از 120.000 تن انواع فرمینگ و 47.000 تن برش‌های طولی و عرضی در سال، تمامی تلاش خود را برای پیشرفت و رونق صنعت فولادسازی کشور، به کار گرفته است. این گروه، انواع ورق‌های گالوانیزه را در قالب‌های برش طولی، رشته بری و انواع فرمینگ‌ها، با کیفیت بسیار بالایی تولید و به بازار عرضه می‌کند. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق تماس با شماره 72125-021 با کارشناسان واحد فروش در ارتباط باشید.

مشاوره خرید انواع ورق فولادی

برای استعلام قیمت و خرید تماس بگیرید
مشاوره خرید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن